کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی از برگزاری كميته هماهنگي برنامه ريزي براي حساس سازي افزايش پوشش مصرف نمك يد دار تصفيه شده، خبر داد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی از برگزاری كميته هماهنگي برنامه ريزي براي حساس سازي افزايش پوشش مصرف نمك يد دار تصفيه شده، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی؛ الهام پورمقدم گفت: مصرف نمک یددار تصفیه شده راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است که حدود سه دهه قبل در کشور به اجرا گذاشته شد.
وی تصریح کرد: نتایج ارزشیابی این برنامه در مقاطع 5 ساله حاکی از کاهش شیوع گواتر از حدود ۷۰ درصد به 6.5 درصد و قرار گرفتن میانه ید ادرار در محدوده مطلوب شده است.
پورمقدم افزود: یکی از شاخص های فرایند اجرای برنامه، پوشش مصرف نمک یدداراست و افت این شاخص در نهایت، خطر برگشت مشکل را در کشور به دنبال دارد و با توجه به نتیجه ید سنجی نمک های خوراکی خانوارهای کشور در قالب بررسی ملی شاخص های تن سنجی کودکان در سال ۱۳۹۶ به نظر می رسد برخی مسائل از جمله تبلیغات گسترده نمک های غیر استاندارد به ویژه نمک دریا، نمک فله ای، سنگ نمک و غیره تهدیدی جدی برای افت شاخص های این برنامه ملی است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی در پایان خاطر نشان کرد: در همین راستا كلاس هاي آموزشي ويژه پرسنل بهداشتي در خصوص برنامه ريزي براي حساس سازي افزايش پوشش مصرف نمك يد دار تصفيه شده در پایگاه های جامع سلامت شهر لیکک برگزار شد.5




